• EHBO Valkenburg Zuid-Holland

Reanimatie – Automatische Externe Defibrillator (AED)

In Nederland zijn er 7.000 tot 8.000 reanimatie’s per jaar buiten het ziekenhuis, als je hier dus niet op tijd bij kunt zijn, staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt.

(Bron: https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/feiten-en-cijfers-hart-en-vaatziekten)

Reanimatie, hartmassage in combinatie met beademing, kan dus levensreddend zijn. Onmiddellijke alarmering van ambulance en/of arts is echter minstens zo belangrijk.
Het duurt meestal 15 minuten voordat een ambulance ter plaatse is. Juist dit kwartier is van levensbelang. Wordt in deze tijd het slachtoffer gereanimeerd, dan stijgen zijn overlevingskansen.
Om deze reden er de cursus reanimatie en AED. Tijdens de cursus zullen we gebruik maken van oefenpoppen dit om de theorie gelijk in de praktijk te brengen.

Als de AED bij hartmassage word ingezet en het slachtoffer een stroomstoot kan worden gegeven, kan de overlevingskans van het slachtoffer met 50 tot 70% toenemen. Het is dus van belang dat –nu er in steeds meer winkels, overheidsgebouwen, sportcomplexen en andere openbare gelegenheden van deze apparaten komen- zoveel mogelijk mensen een AED kunnen bedienen.

Vandaar deze cursus om u te laten kennis maken met de AED en hoe u hiermee het beste mee kunt omgaan.

De module reanimatie – AED omvat 2 lessen die meestal gegeven worden op zaterdag morgen van 9.30 tot 11.30 uur of op een doordeweekse avond van 20.00 tot 22.00 uur
De vervolgcursus word gegeven op zaterdag morgen van 9.30 tot 11.30 uur of op een doordeweekse avond van 20.00 tot 22.00 uur

Deze cursus zal worden gegeven bij voldoende kandidaten.
De kosten zijn inclusief aantekening, lesboek, materiaal en NRR registratie.

Na het behalen van deze cursus bestaat er de mogelijkheid om u op te geven voor de vervolg cursus.
Welke bestaat uit 1 cursus avond.

Startdatum:              Datum word bekend gemaakt bij voldoende deelnemers.
Examendatum:        Datum word vastgesteld tijdens de cursus.
Kosten:                     zie tarievenpagina
Inschrijven:              Via mail of inschrijfformulier
Belangrijk:               Officiële registratie voor cursisten zonder EHBO diploma is mogelijk bij het Oranje Kruis, dit is                                    op aanvraag en kost € 15,00.

Reacties zijn gesloten.